loading...
الحیاة مع الله
آخرین ارسال های انجمن
mosalman بازدید : 224 جمعه 25 شهریور 1390 نظرات (2)

نويسنده: امام محمد غزالی / مترجم: محمد صالح سعیدی
فصل اول: بیان به یاد آوردن مرگ و ترغیب در زیاد ذکر کردن آن
1- بیان به یاد آوردن مرگ
خداوند می فرماید: (‏ قُلْ إِنَّ الْمَوْتَ الَّذِي تَفِرُّونَ مِنْهُ فَإِنَّهُ مُلَاقِيكُمْ ثُمَّ تُرَدُّونَ إِلَى عَالِمِ الْغَيْبِ وَالشَّهَادَةِ فَيُنَبِّئُكُم بِمَا كُنتُمْ تَعْمَلُونَ ‏)[1]: «‏ بگو : قطعاً مرگي كه از آن مي‌گريزيد ، سرانجام با شما روياروي مي‌گردد و شما را درمي‌يابد ، بعد از آن به سوي كسي برگردانده مي‌شويد كه از پنهان و آشكار آگاه است ، و شما را از آنچه كرده‌ايد باخبر مي‌گرداند . ‏»
بدان که مردمان در دنیا سه گروهند: کوشا و جدی در دنیا، توبه کننده و عارف.

mosalman بازدید : 195 پنجشنبه 03 شهریور 1390 نظرات (0)

ساعت اول : ( اولین ساعت از روز – بعد از نماز صبح )
امام نووی رحمه الله در کتاب الاذکار گفته است : " بدان که بهترین اوقات برای ذکر و یاد خداوند در روز بعد از نماز صبح است "
امام ترمذی از از انس (رض) روایت نموده است که پیامبر (ص) فرمودند : " من صلی الفجر فی جماعة ثمّ قعد یذکر الله حتی تطلع الشمس ثمّ صلّی رکعتین کانت له کأجر حجة و عمرةٍ تامةٍ تامةٍ تامةٍ " هر کس نماز صبح را با جماعت بخواند سپس بنشیند و تا طلوع آفتاب به ذکر و یاد خدا مشغول باشد سپس بعد از طلوع خورشید دو رکعت نماز بخواند اجر و پاداش او مانند پاداش حج و عمره ای کامل است و لفظ (تامةٍ ) را سه بار تکرار نمودند . ترمذی این حدیث را روایت نموده و آن را حدیثی حسن دانسته است .

mosalman بازدید : 225 چهارشنبه 26 مرداد 1390 نظرات (0)

بسم الله والصلاة والسلام علی رسول الله وعلی آله وصحبه أجمعین…
دوستان من! با گذشت نیمی از رمضان سوال مهمی خود را مطرح می کند:
تا کنون روزه در درون تو چه تاثیری داشته است؟
1- آیا توانسته ای معنای این سخن پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم را که «هر که از روی ایمان و احتسابِ پاداش، رمضان را روزه گیرد گناهان گذشته اش آمرزیده می شود» در خود محقق بسازی؟
حجاج بن یوسف در یکی از سفرهای خود در کنار آبی میان مکه و مدینه توقف کرد و خواست تا غذا بخورد که عربی صحرانشین را دید و او را به غذا دعوت کرد.
آن صحرانشین گفت: “کسی که از تو بهتر است مرا دعوت کرده و من نیز اجابت کرده ام”

mosalman بازدید : 346 یکشنبه 16 مرداد 1390 نظرات (1)

دکتر راغب السرجانی / ترجمه: عادل حیدری
بسیار اتفاق می افتد که روزهای نخستین ماه رمضان را به راحتی ضایع می کنیم زیرا خود را برای استقبال از این ماه آماده نکرده ایم برای همین ارزش واقعی روزه و تلاوت قرآن و خشوع در نماز را در نمی یابیم…
این لحظات بسیار ارزشمند است و بر علماء و دعوتگران واجب است در ماه شعبان برنامه های ویژه ای برای تقویت اراده ها و فعال کردن و به تحرک واداشتن انسانهای کسل و پژمرده داشته باشند برنامه هایی نظیر بسیار روزه گرفتن و قرائت قرآن و قیام شب، اگر خود را به این مسائل عادت دهیم رمضان را از دست نخواهیم داد و شکی نیست که این مهم امری نیکو و پسندیده بشمار می آید بدون شک بازیکنی که قبل از شروع بازی خود را گرم نکند و بدون نرمش وارد میدان شود نمی تواند بخوبی بازی کند…
و نیز چنین است حال مسلمانی که با آمدن رمضان غافلگیر می شود و نمی تواند از وقت خویش استفاده های لازم را ببرد.

mosalman بازدید : 273 پنجشنبه 13 مرداد 1390 نظرات (0)

ابوعمر انصاری
وقتي قهوه ات را خوردي اول نيت كن،‌بعدش فنجان را به اينصورت وارونه كن بگذار چند دقيقه بمونه تا بعدش فالت را بگيرم…… من كتاب فال قهوه را تازه خريدم،‌دارم كم كم ياد مي گيرم…
متولدين خرداد ماه را نگاه كن ببين چي نوشته؟…… پيدا كردم!! نوشته: منتظر طالع سعد و مساعدت ستارگان باشيد. همه رويدادهايي كه تا اين لحظه تجربه كرده ايد آفريده انديشه ها و اعتقاداتي است كه در گذشته داشته ايد. اگر خواهان زندگي شادي هستيد…
خاله ام مي گه يه فالگيري پيدا كرده كه كارش حرف نداره ، تو يك نگاه همه چيز را به تو مي گه، قرار همين سه شنبه با مادرم بريم پيشش

mosalman بازدید : 348 سه شنبه 11 مرداد 1390 نظرات (0)

محمد صالح المنجد / ترجمه: ابراهيم احراری خلف
ممكن است بگويي مي خواهم توبه كنم اما گناهانم بسيار زياد است و نشده است كه عمل فحشا و زشتي را ترك كنم مگر آنگه در آن غوطه ور شده و آن را انجام داده ام و نه حتي گناهي را كه به خيالت رسيده باشد مگر آنكه بيش از اندازه آن را مرتكب شده ام، نمي دانم آيا ممكن است خداوند آنچه را كه در آن ساليان طولاني انجام داده ام ببخشايد يا نه؟!
اي برادر بزرگوار، به تو مي گويم اين تنها مشكل تو نيست بلكه مشكل بسياري از كساني است كه مي خواهند توبه كنند. برايت مثالي از جواني مي آورم كه يكبار سؤالي را اينگونه مطرح كرد، او از ابتداي نوجواني شروع به انجام و ارتكاب گناه كرده تا جايي كه در سن هفده سالگي داراي پرونده طولاني پر از اعمال زشت و فواحش از انواع صغيره و كبيره بوده است و به افراد زيادي از كوچك و بزرگ تجاوز كرده،‌ حتي يكبار دختر خردسالي را مورد تجاوز قرار داده و بارها و بارها نيز دزدي و سرقت كرده است،‌ حال مي گويد كه بسوي الله متعال روي آورده و توبه كرده ام و بعضي شبها عبادت كرده و نماز تهجد مي خوانم و روزهاي دوشنبه و پنجشنبه روزه مي گيرم و هر صبح بعد از نماز فجر قرآن مي خوانم، آيا توبه ام پذيرفته خواهد شد؟ آيا براي من امكان توبه وجود دارد؟

mosalman بازدید : 333 سه شنبه 11 مرداد 1390 نظرات (0)

شیخ عبدالرحمن جعفری
تعريف اعتكاف: ماندن در مسجد به قصد طاعت و عبادت.
دلایل مشروعیت آن: خداوند عزوجل می فرماید:
{و عهدنا إلی إبراهیم و إسماعیل أن طهرا بیتی للطائفین و العاکفین و الرکع السجود}
(و وحی فرستادیم بسوی ابراهیم و اسماعیل که پاک سازید خانه مرا برای طواف کنندگان و معتکفین و و رکوع و سجده کنندگان) [بقره/125]
از ام المؤمنین عایشه ـ رضی الله عنهاـ روایت است که فرمود:
«همانا رسول اکرم ـ صلی الله علیه و سلم ـ دهه آخر ماه رمضان اعتکاف می کردند و این عمل را تا هنگام وفاتشان انجام می دادند و بعد از وفات ایشان همسرانش نیز اعتکاف مینمودند». (بخاری 2036

mosalman بازدید : 297 جمعه 07 مرداد 1390 نظرات (0)

شیخ موسی بازماندگان
یاأیها اللذین آمنوا اجتنبوا کثیرا من الظن إن بعض الظن إثم ولا تجسسوا ولا یغتب بعضکم بعضا أیحب أحدکم أن یأکل لحم أخیه میتا فکرهتموه واتقوا الله إن الله تواب رحیم
حجرات/12
عَنْ أَبِى بَرْزَةَ الأَسْلَمِىِّرضی الله عنه قَالَ قَالَ رَسُولُ اللَّه ِصلی الله علیه وسلم « يَا مَعْشَرَ مَنْ آمَنَ بِلِسَانِهِ وَلَمْ يَدْخُلِ الإِيمَانُ قَلْبَهُ لاَ تَغْتَابُوا الْمُسْلِمِينَ وَلاَ تَتَّبِعُوا عَوْرَاتِهِمْ فَإِنَّهُ مَنِ اتَّبَعَ عَوْرَاتِهِمْ يَتَّبِعِ اللَّهُ عَوْرَتَهُ وَمَنْ يَتَّبِعِ اللَّهُ عَوْرَتَهُ يَفْضَحْهُ فِى بَيْتِهِ ».
اِنَّ الْحَمدَ لِلَّهِ نَحمَدُه وَ نَستَعِينُه وَ نَستَغفِرُه، وَ نَعُوذُ بِاللهِ مِن شُرُورِ اَنفُسِنَا، وَ سَيِّئَاتِ اَعمَالِنَا، مَن يَهدِهِ اللهُ فَلاَ مُضِلَّ لَه، وَ مَن يُضلِل فَلاَ هَادِيَ لَه، وَ اَشهَدُ اَن لاَ اِلَهَ اِلاَّ اللهُ وَحدَه لاَ شَرِيكَ لَه، وَ اَشهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً عَبدُه وَ رَسُولُه.
پيامبر ِصلی الله علیه وسلم در صورت نگهداري زبان و شرمگاه ضمانت بهشت را داده است حال چقدر زبان را كنترل كرده ايد؟

mosalman بازدید : 240 جمعه 07 مرداد 1390 نظرات (0)

ترجمه و ویرایش: ابوعامر
اي تارك نماز !! چگونه سخنم را آغاز كنم در حالي كه تو همه‌ی پل‌هاي بين من و خود را خراب كرده‌اي؟! و چه دارم كه به تو بگويم؟! و چگونه بگويم؟ از راه تشويق وارد شوم؟… و يا تو را از عاقبت كارت بترسانم؟…
اي تارك نماز !! فكر مي‌كني كه هستي؟
آيا تا اين حد خود را از پروردگارت بي‌نياز مي‌داني كه از سجده براي او خودداري مي‌كني؟
آيا غرور و تكبر تو را به آنجا رسانده كه از ايستادن خاشعانه در برابر پرورگارت ابا مي‌كني؟
{اي انسان! چه چيز تو را در برابر پروردگار بزرگوارت مغرور ساخته است؟ (6) پروردگاري كه تو را آفريده است و سپس سر و سامانت داده است و بعد معتدل و متناسب كرده است (7) و آنگاه به هر شكلي كه خواسته است تو را در آورده است و تركيب بسته است} [انفطار: 8 ـ 6 ]

mosalman بازدید : 210 چهارشنبه 05 مرداد 1390 نظرات (0)

ترجمه و بازنویسی: ابوعامر
آیا می‌خواهی خداوند برایت میهمانی باشکوهی در بهشت تدارک ببیند؟
رسول الله ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ می‌فرماید: «هرکه هنگام سپیده‌دم یا پس از زوال به سوی مسجد رود، خداوند برای هر بار رفتنش ، برای او در بهشت ضیافتی تدارک می‌بیند». [متفق علیه]
آیا این حدیث تاثیری در زندگی‌ات داشته است؟
رسول الله ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ می‌فرماید: «هیچ صبحی نیست مگر آنکه دو فرشته از آسمان فرو می‌آیند؛ یکی از آن‌ها می‌گوید: خداوندا انفاق دهنده را عوض ده، و دیگری می‌گوید: خداوندا بخیل را زیان ده». [به روایت مسلم]
آیا می‌خواهی خداوند بر تو درود فرستد؟
رسول الله ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ می‌فرماید: «هر که بر من یک درود بفرستد خداوند به سبب آن بر او ده درود خواهد فرستاد». [به روایت مسلم]
آیا می‌خواهی صاحب خانه‌ای در بهشت شوی؟
رسول الله ـ صلی الله علیه وآله وسلم ـ می‌فرماید: «بنده‌ای نیست که هر روز به جز نمازهای فرض، 12 رکعت مستحب به جای آورد مگر آنکه خداوند برای او خانه‌ای در بهشت می‌سازد». [به روایت مسلم]

mosalman بازدید : 429 چهارشنبه 05 مرداد 1390 نظرات (1)

بسم الله الرحمن الرحیم 
ستایش الله را است و درود و سلام بر آخرین پیامبرش محمد صلی الله علیه و سلم و آل وی و یارانش.
اما بعد:
موضوعی که در این مقاله به آن می پردازم موضوع یک آیه است .این آیه به مسائلی اشاره دارد که متاسفانه امروز در جامعه ما بسیار رواج دارد و مسلمانان به آن مبتلا می باشند.
خداوند در آیه 11 سوره حجرات می فرماید :
یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لا یَسْخَرْ قَومٌ مِنْ قَوْمٍ عَسَى أَنْ یَکُونُوا خَیْرًا مِنْهُمْ وَلا نِسَاءٌ مِنْ نِسَاءٍ عَسَى أَنْ یَکُنَّ خَیْرًا مِنْهُنَّ وَلا تَلْمِزُوا أَنْفُسَکُمْ وَلا تَنَابَزُوا بِالألْقَابِ بِئْسَ الاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الإیمَانِ وَمَنْ لَمْ یَتُبْ فَأُولَئِکَ هُمُ الظَّالِمُونَ
اى مؤمنان، گروهى از شما ، گروهى دیگر را مسخره نکند ، چه بسا که (مسخره شوندگان) از اینان (میخره کنندگان) بهتر باشند و نه زنانى، زنانى دیگر را مسخره کنند ، چه بسا که (مسخره شوندگان) از اینان (مسخره کنندگان) بهتر باشند و عیب همدیگر را مجویید و همدیگر را به لقبهاى زشت مخوانید. فسق بعد از ایمان آوردن بد نامى است. و هر کس توبه نکرد، ایشانند ستمکاران.

mosalman بازدید : 243 یکشنبه 26 تیر 1390 نظرات (0)

عبيد الله بن أحمد القحطاني / ترجمه: ابوعمر انصاری
الحمد لله رب العالمين الرحمن الرحيم والصلاة والسلام على الهادي إلى الصراط المستقيم محمد بن عبد الله وعلى آله وصحبه ومن تبعهم على النهج القويم.
هر کس در حدیثی که امام بخاری در اول کتابش از ابن عباس رضی الله عنهما روایت می‌کند، تأمل کند با نشانه‌های عجیبی که هرقل این مرد عاقل به آن اشاره کرده روبرو می‌شود.
حدیث: ابن عباس رضی الله عنهما از معاویة بن ابو سفیان رضی الله عنه در باره‌ی رفتن ابوسفیان پیش هرقل و سؤالات هرقل درباره‌ی رسول الله صلی الله علیه وسلم روایت می‌کند که : هرقل از آنها سؤال کرد : آیا کسی به خاطر نفرت از دینی که وارد آن شده، آن را رها می‌کند؟ منظورش این بود که آیا کسی که وارد دین محمد صلی الله علیه وسلم شده، از روی نفرت آن را رها می‌کند؟ ابوسفیان گفت: نه.
هرقل گفت: ویژگی ایمان همین است، هرگاه که قلب با آن انس بگیرد.

mosalman بازدید : 479 سه شنبه 21 تیر 1390 نظرات (0)

عن ابی سعید قال : خرج علینا رسول الله صلی الله علیه و سلم و نحن نتذاکر المسیح الدجال ، فقال : الا اخبر کم بما هو اخوف علیکم عندی من المسیح الدجال ؟ قال : قلنا : بلی ، فقال : الشرک الخفی ، ان یقوم الرجل یصلی فیزین صلاته لما یری من نظر .

ترجمه : ابو سعید –رضی الله عنه – گفت : در حالیکه مشغول حرف زدن در مورد دجال بودیم رسول الله صلی الله علیه و سلم به طرف ما آمد . و فرمودند : آیا شما را با خبر نکنم از مسئله ایی که برایتان در نزد من، خطرناک تر از مسیح دجال است ؟ ابو سعید – رضی الله عنه - گفت : ما گفتیم : بله . فرمودند : آن شرک مخفی است ، که شخص برای نماز بلند می شود و نمازش را به این خاطر که دیگران او را می بینند به نحوه احسن زیبا می خواند .

mosalman بازدید : 272 سه شنبه 21 تیر 1390 نظرات (2)

یک مثال ، یک هشدار ، یک تحذیر .. اما دایره تاویل همچنان باز است . نا امید بودن جایز نیست ، این پایان اشتباه است . سوء ظن به خداوند متعال است . 1. انسان نا امید اینطور فهمیده است که حتی خداوند قادر نیست . نتیجه را آنچان که او دوست می دارد . تغییر دهد . در حالی که خداوند از پندار سست او منزه است و او بر همه چیز قادر است . 2. انسان نامید رحمت خداوند را ناقص می داند . در حالی که خداوند رحیم است . بر بنده خودش بسیار رحم کننده است . به آن اندازه که انسان قادر به فهم آن نیست . همچین انسانی دروازه گمراهی را با دستان خودش باز کرده است . اما ما می خواهیم او با دستان خودش این دروازه را ببندد و دروازه وسیع ایمان به خدا را باز کند .به این دلیل که خداوند می فرماید : قال و من یقنط من رحمة ربه الا الضآلون [ الحجر : 56 ] ترجمه : گفت : چه کسی - جز گمراهان - از رحمت پروردگارش نومید می شود .

درباره ما
مسلمان واقعی ان نیست که مدعی مبارزه با شیطان و نفس خویش است و به خود وعده می دهد که بی حساب به بهشت خواهد رفت .مسلمان واقعی آن است که به همراه محیط و مردم خویش با اخلاص و اشتیاق برای ایجاد تغییر مورد نظر خود تلاش می ورزد . کعبه یک سنگ نشان است که ره گم نشود حاجـــی احرام دگر بندببین یار کجاست
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    شما در روز چقدر قرآن میخوانید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 125
  • کل نظرات : 17
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 73
  • آی پی امروز : 13
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 74
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 167
  • بازدید ماه : 394
  • بازدید سال : 1,187
  • بازدید کلی : 37,630