loading...
الحیاة مع الله
آخرین ارسال های انجمن
mosalman بازدید : 272 پنجشنبه 13 مرداد 1390 نظرات (0)

ابوعمر انصاری
وقتي قهوه ات را خوردي اول نيت كن،‌بعدش فنجان را به اينصورت وارونه كن بگذار چند دقيقه بمونه تا بعدش فالت را بگيرم…… من كتاب فال قهوه را تازه خريدم،‌دارم كم كم ياد مي گيرم…
متولدين خرداد ماه را نگاه كن ببين چي نوشته؟…… پيدا كردم!! نوشته: منتظر طالع سعد و مساعدت ستارگان باشيد. همه رويدادهايي كه تا اين لحظه تجربه كرده ايد آفريده انديشه ها و اعتقاداتي است كه در گذشته داشته ايد. اگر خواهان زندگي شادي هستيد…
خاله ام مي گه يه فالگيري پيدا كرده كه كارش حرف نداره ، تو يك نگاه همه چيز را به تو مي گه، قرار همين سه شنبه با مادرم بريم پيشش

با دست چپ فنجان‌تان را برگردانید

ابوعمر انصاری

وقتي قهوه ات را خوردي اول نيت كن،‌بعدش فنجان را به اينصورت وارونه كن بگذار چند دقيقه بمونه تا بعدش فالت را بگيرم…… من كتاب فال قهوه را تازه خريدم،‌دارم كم كم ياد مي گيرم…

متولدين خرداد ماه را نگاه كن ببين چي نوشته؟…… پيدا كردم!! نوشته: منتظر طالع سعد و مساعدت ستارگان باشيد. همه رويدادهايي كه تا اين لحظه تجربه كرده ايد آفريده انديشه ها و اعتقاداتي است كه در گذشته داشته ايد. اگر خواهان زندگي شادي هستيد…

خاله ام مي گه يه فالگيري پيدا كرده كه كارش حرف نداره ، تو يك نگاه همه چيز را به تو مي گه، قرار همين سه شنبه با مادرم بريم پيشش…

بله، اين حكايتها را شايد بارها ديده، شنيده و يا از روي ناداني خود مرتكب آن شده ايم،

افرادي كه دور هم نشسته تا ببينند قهوه و فنجان برايشان چه تصويري مي كشد. يا دستاني كه صفحه هاي مجلات را ورق مي زنند تا طالع خويش را بيابند و يا پاهايي كه راه را براي رسيدن به فالگيري كه شهره آفاق شده مي پيمايند تا ببينند آيا موفق به ازدواج مي شوند يا نه؟… آيا گمشده شان را پيدا مي كنند و آيا…

ما فقط براي سرگرمي و خنده اين كارها را انجام مي دهيم، اعتقادي نداريم…

اكنون، چه به اين كارها اعتقاد داريد يا نه،‌شما را به خواندن اين چند خط دعوت مي كنم :

انسانها هميشه كنجكاو بوده اند كه بدانند در آينده چه اتفاقي مي افتد و چه در انتظار آنهاست، در پس پرده چه مي گذرد و فردا اقبال به كه روي مي آورد، آيا خوشبخت مي شوند يا بدبخت ،‌پولدار مي شوند يا فقير و شايد همين غريزه باعث شده كه شيطان انسان را تشويق به كارهايي بكند كه بعضا خود انسان با علم به واهي بودن آن باز هم از انجام آن دست بر نداشته و از آن لذت هم ببرد و ثروت و وقت خود را در آن صرف كند.

اما اگر به كلام خداوند عزوجل برگرديم و درباره حقيقت علم غيب جستجو كنيم به اين آيات برخورد خواهيم كرد:

قل لا يعلم من في السماوات والأرض الغيب إلا الله سوره نمل آيه 65

بگو آنهايي كه درآسمانها و زمين هستند غيب را نمي دانند مگر الله

إِنَّ اللَّهَ عِنْدَهُ عِلْمُ السَّاعَةِ وَيُنَزِّلُ الْغَيْثَ وَيَعْلَمُ مَا فِي الْأَرْحَامِ وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ مَاذَا تَكْسِبُ غَدًا وَمَا تَدْرِي نَفْسٌ بِأَيِّ أَرْضٍ تَمُوتُ إِنَّ اللَّهَ عَلِيمٌ خَبِير. آيه 34 لقمان

آگاهي از فرا رسيدن قيامت ويژه خدا است، و اوست كه باران را مي باراند و مطلع است از آنچه در رحمهاي (مادران) است و هيچكسي نمي داند فردا چه چيز فراچنگ مياورد و هيچكسي نمي داند كه در كدام سرزميني مي ميرد. قطعا خدا آگاه و با خبر است.

عَالِمُ الْغَيْبِ فَلَا يُظْهِرُ عَلَى غَيْبِهِ أَحَدًا. آيه 26 سوره جن

داننده غيب خدا است و هيچكسي را بر غيب خود آگاه نمي سازد.

حال كه مي بينيم خداوند متعال صراحتا اعلام مي كند كه غير از او كسي از غيب آگاهي ندارد پس آيا رفتن به سراغ فالگيرها يا انجام دادن كارهايي به منظور اطلاع از آينده با ايمان به آيات خداوند و تصديق آنها منافات ندارد؟

و اگر به سيرت رسول الله صلي الله و عليه و آله وسلم بنگريم خواهيم ديد كه ايشان كه به سوي تمامي انس و جن مبعوث شده نيز چنين ادعايي نكرده و الله سبحانه و تعالي بوده كه از طريق وحي ايشان را از اتفاقات آينده و غيب با خبر مي ساخته و خداوند به پيامبرش صلي الله و عليه و سلم مي فرمايد كه بگو: وَلَوْ كُنْتُ أَعْلَمُ الْغَيْبَ لَاسْتَكْثَرْتُ مِنَ الْخَيْرِ وَمَا مَسَّنِيَ السُّوءُ إِنْ أَنَا إِلَّا نَذِيرٌ وَبَشِيرٌ لِقَوْمٍ يُؤْمِنُونَ. آيه 188 سوره اعراف

اگر غيب مي دانستم منافع فراواني نصيب خود مي كردم و اصلا شر و بلا به من نمي رسيد ،‌من كسي جز بيم دهنده و مژده دهنده مؤمنان نيستم.

و آنگاه كه به سنت رسول الله صلي الله و عليه و آله و سلم بنگريم اين احاديث را خواهيم يافت:

عن صفية، عن بعض أزواج النبي صلى الله عليه وسلم عن النبي صلى الله عليه وسلم. قال “من أتى عرافا فسأله عن شيء لم تقبل له صلاة أربعين ليلة” رواه مسلم

هركس به نزد عرافي ( كساني كه ادعا مي كنند مي توانند گم شده ها را پيدا كنند و از غيب خبر دهند،‌و بعضي از علما طالع بينها را هم جزو عراف به حساب آورده اند) و از او چيزي درخواست كند نماز چهل شبش قبول نخواهد شد.

و امام احمد از ابوهريرة رضي الله عنه روايت مي كند كه گفت: رسول الله صلي الله و عليه وآله و سلم فرمود:( من أتي عرافا او كاهنا فصدقه بما يقول فقد كفر بما أنزل علي محمد.)صححه الباني

هر كس به نزد عراف يا كاهني( مصداق اصلي فالگيران دوره ما) برود و گفته هاي او را تصديق كند همانا به آنچه بر محمد صلي الله و عليه و آله و سلم نازل شده كفر ورزيده.

بعضي از علما در جمع اين احاديث گفته اند كه اگر شخصي براي سرگرمي به نزد عراف يا فالگير برود به مجرد رفتنش نماز چهل شبانه روز(در بعضي از روايتها به جاي چهل شب ،‌چهل شبانه روز آمده) او پذيرفته نمي شود ولي اگر با قصد و نيت نزد فالگير برود و سخنان او را تصديق كند دچار كفر و شرك شده است.

پس مي بينيم كه مسئله بسيار مهم و خطرناك است و جاي شوخي ندارد ، چرا كه هركس به نزد فالگير برود يا آن را تصديق كند گويي اعتقاد دارد كه در جهان غير از خداوند هم كساني از جاي ديگر به علم غيب دسترسي دارند كه اين اعتقاد عين كفر و شرك است و اين افراد در واقع دچار شرك مركب شده اند زيرا اين اعتقاد باعث مي شود كه اگر در تنهايي و دور از چشم ديگران بخواهند كاري را انجام بدهند به جاي اينكه خوف خداوند را در دل داشته باشند از اين مي ترسند كه مبادا فلان ساحر يا كاهن از احوال غيبي من به فلاني و فلاني خبر بدهد و آبرويم برود كه اين ترس مسلما شرك است زيرا در عوض ترس از خداوند ويا به همراه ترس و خوف از خداوند در نفس او وارد شده است.

با اين وجود ممكن است اين شبهه براي خيلي ها بوجود بيايد كه پس چرا گاهي اوقات سخناني را كه فالگيران و كاهنان به مردم مي گويند درست از آب در مي آيد. مثلا آدرس گمشده اي را مي دهند و همانجا پيدا مي شود و يا چيزهايي مي گويند كه راست است؟

و اين همان سؤالي است كه از رسول الله صلي الله و عليه و آله وسلم پرسيده شد:

عن عائشة رضي الله عنها قالت:

سأل رسول الله صلى الله عليه وسلم ناس عن الكهَّان، فقال: (ليسو بشيء). فقالوا: يا رسول الله، إنهم يحدثوننا أحياناً بشيء فيكون حقاً، فقال رسول الله صلى الله عليه وسلم: (تلك الكلمة من الحق، يخطفها الجني، فيُقرُّها في أذن وليِّه، فيخلطون معها مائة كذبة). متفق عليه

از ام المؤمنين عايشه رضي الله عنها روايت است كه فرمود: از رسول الله صلي الله و عليه وآله و سلم در مورد كاهنان سؤال شد ،‌ فرمود: چيزي نيستند. گفته شد اي رسول خدا آنها گاهي به ما چيزهايي مي گويند كه حقيقت دارد،‌رسول الله صلي الله وعليه وآله وسلم فرمود: آن كلمه اي از حق است كه كه جني آن را ( از ملائكه در ابرها) مي دزدد( استراق سمع مي كند) و سپس آنرا با صد دروغ مخلوط كرده و درگوش دوستش (كاهن) مي خواند.

پس اكنون واضح شد كه كاهنان از طريق جن ها و جن ها هم از طريق استراق سمع از فرشتگان بعضي از حقايق را كسب مي كنند. ولي با اين وجود امروزه بيشتر فالگيرها اين كار را هم نمي كنند و بلكه با استفاده از علم روانشناسي و دغل ونيرنگ سر انسانهاي ساده لوح و كم ايمان را كلاه مي گذارند تا متاع قليلي به دست بياورند،‌همان پولي كه رسول الله صلي الله و عليه وآله و سلم آنرا خبيث ناميده ( و حلوان الكاهن خبيث) رواه مسلم.

كمي فكر كنيم ،‌ اگر اين فالگيران و كاهنان بدبخت چيزي مي دانستند اول براي خود كاري مي كردند مثلا گنجي پيدا مي كردند، سهام سودمندي در بازار بورس مي خريدند و يا هزاران كار ديگر، به جاي اينكه براي به دست آوردن اندكي پول سر اين و آن كلاه بگذارند.

حال من اين سؤال را از كساني مي كنم كه مي گويند ما براي سرگرمي فال قهوه مي گيريم ،‌طالع بيني مجله را مي خوانيم و يا نزد فالگير مي رويم: به نظر شما آيا در كارهايي كه ارتباط مستقيم با عقيده و ايمان ما دارند مي توان شوخي كرد؟ آيا اينها وسيله خوبي براي سرگرمي هستند؟

آيا خوف آن نمي رود كه دل انسان ناخواسته آنرا قبول كرده و تأثير بپذيرد؟

من هيچ شكي ندارم كه آنهايي هم كه براي سرگرمي طالع بيني مي خوانند يا به نزد فالگير مي روند اگر پيش بيني بدي برايشان بشود در دل خود ناراحتي و اندوهي را احساس خواهند كرد و اگر به آنها وعده پول ، ازدواج و موفقيت داده شود ،‌حداقل لحظاتي را در خوشحالي به سر مي برند و لبخند بر لبانشان نقش مي بندد.

برادران و خواهران، سرگرمي حلال و مفيد بسيار زياد است و بيشتر از آن است كه ما مجبور شويم براي سرگرمي ايمان خود را به خطر بياندازيم . بايد هوشيار باشيم تا فريب تبليغات رنگارنگ هوسبازان را نخوريم و قبل از دست زدن به هركاري اوامر خدا و رسولش را جويا شويم تا ناخواسته مرتكب گناه و اشتباه نشويم.

پاك و منزه است پروردگار تو از توصيفهايي كه( مشركان ) مي كنند، پروردگار عزت و قدرت، و درود بر پيامبران باد، و ستايش الله را سزاست كه پروردگار جهانيان است.

ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
مسلمان واقعی ان نیست که مدعی مبارزه با شیطان و نفس خویش است و به خود وعده می دهد که بی حساب به بهشت خواهد رفت .مسلمان واقعی آن است که به همراه محیط و مردم خویش با اخلاص و اشتیاق برای ایجاد تغییر مورد نظر خود تلاش می ورزد . کعبه یک سنگ نشان است که ره گم نشود حاجـــی احرام دگر بندببین یار کجاست
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نویسندگان
    نظرسنجی
    شما در روز چقدر قرآن میخوانید؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 125
  • کل نظرات : 17
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 73
  • آی پی امروز : 7
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 42
  • باردید دیروز : 7
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 135
  • بازدید ماه : 362
  • بازدید سال : 1,155
  • بازدید کلی : 37,598